Dag van de Ondernemer

Sinds 5 jaar bestaat de ‘Dag van de Ondernemer’, een initiatief van MKB Nederland en bedoeld om de ruim 1,5 miljoen ondernemers in Nederland in het zonnetje te zetten. Zij zorgen immers voor economische groei, banen en welvaart. 

De Dag van de Ondernemer vindt jaarlijks op elke derde vrijdag van november plaats. Er vinden allerlei manifestaties plaats, niet alleen landelijk maar ook regionaal en lokaal. Dit jaar was de Dag van de Ondernemer op vrijdag 20 november. Gedeputeerde Robert Strijk van Provincie Utrecht bracht in het kader van deze bijzondere dag een bezoek aan het bedrijf van de voorzitter van de VAB, Newasco De Hoop Textielreiniging. Hij was onder de indruk van het complexe productieproces en onze dienstverlening via innovaties zoals de RFID-chip Newid, die klanten volledig ontzorgt. Wassen blijkt tegenwoordig bijna bijzaak te zijn. De impact van de coronapandemie op hert bedrijf, onze klanten en de dienstverlening werd tijdens de rondleiding toegelicht.

De Dag van de Ondernemer vindt mede plaats in het kader van de Global Entrepreneurship Week, een wereldwijd initiatief ter promotie van het ondernemerschap. In meer dan 150 landen staat in de derde week van november het ondernemerschap centraal.