Vacature in het VAB -bestuur

Omdat Ilja de Wolf per 16 april vertrekt als bestuurslid en vicevoorzitter i.v.m. het bereiken van de maximale termijn ontstaat er een vacature in het bestuur van de VAB.

 De Vereniging van Amersfoortse Bedrijven (VAB) is dé belangenbehartiger van de grotere Amersfoortse Bedrijven. Dat doet zij door met projecten en adviezen te werken een topklimaat voor ondernemingen, door het organiseren van ontmoetingen tussen het bedrijfsleven, overheidsbestuurder, onderwijsinstellingen en andere stakeholders en door het organiseren van kennisoverdracht.Het lidmaatschap van de VAB staat open voor in Amersfoort gevestigde bedrijven met tenminste 15 werknemers. De VAB heeft momenteel 150 leden en wil doorgroeien naar 200. Het bestuur van de VAB bestaat uit 7 leden, waaronder de voorzitter. Binnen het bestuur is een vacature ontstaan. In verband hiermee is de VAB op zoek naar een

enthousiast bestuurslid

 Gelet op de huidige samenstelling en portefeuilleverdeling in het bestuur zal het nieuwe bestuurslid actief zijn in het aandachtsgebied ruimte voor bedrijven, mobiliteit en duurzaamheid. Kennis van en ervaring in deze aandachtgebieden is noodzakelijk. De ideale kandidaat is werkzaam als eigenaar/directeur van een bedrijf in de bouw, de technische of productiesector.

Het bestuur vergadert circa 6 keer per jaar. Daarnaast zijn er ledenbijeenkomsten, overleg van commissies, bedrijfsbezoeken en gesprekken met het gemeentebestuur. De geschatte tijdsbesteding is 2 à 3 dagdelen per maand. Het bestuurslidmaatschap van de VAB is onbezoldigd.

Bent u:

– lid van de VAB

– in staat om een oplossingsgerichte bijdrage te leveren aan het functioneren van de VAB

– een teamplayer en verbinder

En hebt u:

– bestuurlijke ervaring

– een breed netwerk in het bedrijfsleven en bij voorkeur de overheid

– betrokkenheid bij (de regio) Amersfoort

– ervaring/affiniteit met het eerdergenoemd aandachtsgebied

dan nodigen wij u van harte uit te reageren. Wij ontvangen graag uw korte cv met motivatiebrief per mail: secretaris@vabamersfoort.nl.

Voor nadere informatie over de bestuursfunctie kunt u contact opnemen met Ton Voortman, secretaris, tel. 06-54776254